Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Bogdan Matei a avut luni o lungă serie de întâlniri cu mai mulți conducători de federații

Evenimente

Ministrul Bogdan Matei a avut luni o lungă serie de întâlniri cu mai mulți conducători de federații

Revenit de la Paris, unde a asistat la două meciuri de la Europenele de handbal și a avut o întrevedere cu ministrul sporturilor din Franța Roxana Mărăcineanu, ministrul Bogdan Matei a avut luni o lungă serie de întâlniri cu mai mulți conducători de federații.

Ministrul TS i-a primit, pe rând , pe Andreea Răducan, președintele FR Gimnastică, Nicu Vlad, președintele FR Haltere și Alexandru Pădure, secretarul general al FR Haltere, Roxana Scarlat, secretarul general al FR Scrimă, Gheorghe Vișan, președintele FR Volei, Ioan Bârlădeanu, președintele FR Kaiac Canoe, Alin Petrache, președintele FR Rugby, Horia Păun, președintele FR Baschet și Traian Goga, secretar general al FR Ciclism.

Discuțiile, la care au fost prezenți și secretarul de stat Cosmin Butuza și directorul general Daniel Jianu, s-au axat mai ales pe noua metodologie de finanțare a federațiilor, care a fost simplificată și îmbunătățită și care acum se află în procesul de consultări publice cu federațiile, fiind publicată și pe site-ul MTS.

Cu ocazia acestor întâlniri, ministrul TS le-a oferit conducătorilor de federații și plachete simbolice în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată.

„Discuțiile de luni au fost fructuoase și foarte utile și vor continua și în următoarele zile. Am modificat această metodologie de finanțare tocmai pentru a veni în sprijinul federațiilor, iar părerile conducătorilor acestora sunt foarte importante și ne ajută să ajungem la o formă finală optimă”, a spus Bogdan Matei.