Ministerul Tineretului și Sportului

Cea de-a 37-a Reuniune la Nivel Înalt a Miniștrilor din țările francofone, CONFEJES

Media

Cea de-a 37-a Reuniune la Nivel Înalt a Miniștrilor din țările francofone, CONFEJES

  Ministrul tineretului și sportului se află astăzi la Marrakesh, unde participă la cea de-a 37-a Reuniune la Nivel Înalt a Miniștrilor din țările francofone, CONFEJES. Organizația cuprinde nu mai puțin de 43 de state și guverne din spațiul francofon, iar în acest am sărbătorește 50 de ani de la înființare.
Conferința ministerială este organizată sub înaltul patronaj al Majestății Sale Mohammed VI, Regele Marocului.

  Aflat în Maroc și din onoranta postură de reprezentant al statului care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, ministrul Bogdan Matei a avut parte de o primire și de o atenție deosebite din partea gazdelor și a celorlalți participanți. Ministrul este însoțit la importanta reuniune de către directorul general din MTS Daniel Jianu. Cei doi au participat aseară la dineul oficial oferit de către Rachid Talbi El Alami, ministrul tineretului și sportului din Maroc.

  Discuțiile din cadrul Reuniunii s-au derulat pe mai multe teme, printre care dezvoltarea sportului de masă, pregătirea antrenorilor de elită, participarea atleților de elită din zona francofonă la marile evenimente sportive, dar și stabilirea unui calendar de evenimente care să fie dedicate celebrării a jumătate de secol de la înființarea CONFEJES.

  “Relațiile României cu Regatul Maroc , dar și cu celelalte state din zona francofoniei sunt strânse și foarte dezvoltate, mai ales în ultimul deceniu. De la reuniuni ministeriale, la schimburi de experiență, de la seminarii la cantonamente pentru sportivii noștri, toate acestea au contribuit la o cooperare foarte apropiată și continuă. Mă bucur că am putut fi prezent la această reuniune ministerială, au fost întâlniri și discuții interesante și utile, menite să dezvolte cooperarea mai sus amintită și țin să felicit gazdele noastre din Maroc pentru organizarea ireproșabilă”, a spus ministrul Bogdan Matei.