Ministerul Tineretului și Sportului

Gala Alpinismului Românesc

Media

Gala Alpinismului Românesc

  Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, a fost prezent sâmbătă, la Bușteni, la Gala Alpinismului Românesc. Însoțit de secretarul de stat Cosmin Butuza și de directorul general Daniel Jianu, Bogdan Matei a asistat la ceremonie, i-a felicitat pe organizatori pentru reușita evenimentului și, la final, a acordat trei distincții speciale, de Maestru Emerit al Sportului, alpiniștilor Teofil Vlad, Zsolt Torok și Romică Popa.

  În cadrul aceleiași gale a fost premiată și sportiva Raluca Strămăturaru, medaliată cu bronz la ultima etapă a sezonului în Cupa Națiunilor, cu titlul de ”Cetățean de onoare al orașului Bușteni”.

  “Suntem în inima munților, unde vă simțiți ca acasă , unde vă pregătiți și unde realizați performanțele pe care le celebrăm astăzi.

  Federația Română de Alpinism și Escaladă premiază pentru prima oară, în cadrul acestei galei, cele mai bune performanțe ale anului la alergare montană, orientare sportivă și parapantă. Sunt discipline care nu sunt accesibile oricui, iar eforturile voastre sunt duse de multe ori la limitele organismului uman.

  Aș vrea să salut și cea mai importantă performanță a anului 2018 în alpinismul românesc: Zsolt Torok, Teofil Vlad și Romică Popa, trei performeri care au reușit ascensiunea pe masivul PUMORI (7161 m) din Hymalaia, unde au deschis un traseu în premieră mondială.

  Pentru această performanță notabilă, cei trei au primit titlul de maestru emerit al sportului din partea MTS, o recunoaștere a eforturilor și a rezultatelor lor”, a spus ministrul Bogdan Matei.