Ministerul Tineretului și Sportului

Prezentarea oficială a Echipei Olimpice a României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE)

Media

Prezentarea oficială a Echipei Olimpice a României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE)

  La Complexul Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani, a avut loc prezentarea oficială a Echipei Olimpice a României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), găzduit în Bosnia și Herțegovina de orașele Sarajevo și Sarajevo de Est, în perioada 9-16 februarie.

  Alături de componenții Echipei Olimpice, formată din 30 de sportivi, la eveniment au fost prezenți Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, Mihai Covaliu, președintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, conducători de federații.

  “Sunteți în fața unei competiții care poate însemna pentru voi deschiderea drumului olimpic și o experiență foarte utilă. Vă țin pumnii să vă întoarceți acasă cu rezultate cât mai bune și să ne reprezentați cu mândrie, să nu uitați nici o clipă că purtați Tricolorul României pe piept”, a spus ministrul Bogdan Matei în cadrul ceremoniei.

  Cel mai bun rezultat obținut de un reprezentant al României la o ediție de iarnă a FOTE a fost medalia de aur cucerită de Emil Imre la short track 1000 m, în 2013, la Brașov. La edițiile de iarnă ale FOTE de până acum, România a obținut șapte medalii – una de aur, două de argint și patru de bronz.