Ministerul Tineretului și Sportului

Evenimentul “She Runs, Active Girls Lead”, dedicat promovării sănătății, responsabilizării și implicării tinerelor femei în viața sportivă și școlară

Media

Evenimentul “She Runs, Active Girls Lead”, dedicat promovării sănătății, responsabilizării și implicării tinerelor femei în viața sportivă și școlară

  Ministrul Bogdan Matei a participat miercuri, la Paris, la un eveniment de anvergură, “She Runs, Active Girls Lead”, dedicat promovării sănătății, responsabilizării și implicării tinerelor femei în viața sportivă și școlară. Proiectul este susținut de Comisia Europeană prin programul Erasmus + Sport, este prilejuit de recenta Zi Internațională a Femeii și a reunit peste 2.000 de tinere eleve între 15-18 ani din 35 de țări, printre care și România.

  La eveniment a fost prezent și Domnul Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris, dar și foști mari campioni ai Franței.Oficialii români s-au întâlnit și cu echipa tricoloră, România fiind reprezentată aici de un grup format din 16 eleve și 4 profesori. Ministrul Bogdan Matei a fost însoțit și de directorul general din MTS Daniel Jianu și, alături de ambasadorul Luca Niculescu, a avut întâlniri și cu reprezentanții Comisiei Europene, dar și cu cei din conducerea Federației Internaționale a Sportului Școlar.

  În discursul său, Bogdan Matei a vorbit despre importanța evenimentului și despre bunul exemplu care ar trebui urmat de cât mai multe țări. “Sunt onorat să particip la un eveniment atât de frumos și important, dedicat femeilor, tineretului și sportului. Acest proiect își propune să promoveze sănătatea, responsabilizarea și implicarea femeilor tinere în viața socială, prin sport și școală. Vreau să felicit organizatorii pentru această inițiativă și, de asemenea, Comisia Europeană pentru susținerea unui astfel de proiect. Sunt foarte fericit să văd și copii din România aici, i-am cunoscut și sunt niște tineri minunați și ambițioși, și sunt mândru că, în timpul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, facem parte din eforturile europene comune de a dezvolta sportul în rândul fetelor tinere.

  România este mândră de organizarea cu succes a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Brașov și sperăm în viitor să organizăm mai multe evenimente sportive internaționale majore și, de asemenea, să oferim sprijinul deplin pentru celelalte țări care urmăresc același obiectiv. Mă bucur că ne alăturăm unor asemenea proiecte dedicate femeilor și implicării acestora în sport, Franța este un exemplu de bună practică în acest sens și sper să colaborăm cât mai stâns pe viitor în asemenea proiecte”, a spus Bogdan Matei.

  Ministrul Matei va avea, tot la Paris, o întâlnire și cu omologul său francez, fosta mare campioană Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului din Franța.