Ministerul Tineretului și Sportului

Clubul Sportiv al Armatei Steaua și-a premiat miercuri campionii

Noutăți

Clubul Sportiv al Armatei Steaua și-a premiat miercuri campionii

Clubul Sportiv al Armatei Steaua și-a premiat miercuri campionii, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale. Canotoarea Gianina Beleagă, campioană mondială în proba de dublu vâsle categorie uşoară, a fost desemnată cel mai bun sportiv al clubului pe 2018, iar premiul i-a fost înmânat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.
Gianina Beleagă a fost aleasă marți și cel mai bun sportiv al Federaţiei Române de Canotaj, alături de Ionela Livia Cozmiuc.
La ceremonie a fost prezent și ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, care a primit o plachetă de onoare din partea comandantului clubului CSA Steaua.

”Reprezentaţi un club de tradiţie, un club fanion al sportului românesc, care, iată, şi în acest an a reuşit să fie de departe clubul cu cele mai bune rezultate sportive din România. Meritaţi aplauze pentru forţa şi pentru consecvenţa cu care dominaţi şi recunosc că nu este uşor să vorbesc în faţa atâtor campioni şi a atâtor nume din sportul românesc. Prin rezultatele dumneavoastră onoraţi armata română, onoraţi sportul românesc şi aduceţi o mare contribuţie la tot ceea ce înseamnă palmares sportiv al acestei ţări. Vă doresc să aveţi şi un 2019, care este un an foarte greu, preolimpic, la fel de bun ca acesta, vă doresc mult succes şi vă salut în final cu familiarul dumneavoastră ‘Să trăiţi!”, a spus Bogdan Matei în discursul său.

Ministrul Apărării a adus mulţumiri militarilor răniţi participanţi la Jocurile Invictus din Australia, de unde s-au întors cu medalii: ”Vă felicit, bravi veterani ai teatrelor de operaţii, atât pentru participare, cât şi pentru cele 6 medalii obţinute, dintre care 4 sunt de aur. Sunteţi cei care nu au renunţat niciodată, nici atunci când a fost cel mai greu”, le-a transmis Gabriel Leș.

Tot miercuri, ministrul TS a fost prezent la finalul ședinței Comitetului Executiv al COSR, iar apoi a participat la întâlnirea la care au fost invitați președinții federațiilor sporturilor olimpice. A fost o reuniune într-o atmosferă caldă, relaxată, care s-a încheiat cu un recital de colinde. Ministrul Bogdan Matei și președintele COSR Mihai Covaliu au dat apoi o declarație comună în care s-au referit și la situația de la judo.

“Ne pregătim de intrarea într-un an preolimpic extrem de dificil și de important. Avem în COSR un aliat, COSR are în noi un aliat, facem echipă comună și eforturile noastre au același scop. L-am asigurat pe președintele Covaliu de toată deschiderea și cooperarea noastră. Cât despre situația de la judo, în Comitetul Executiv al COSR s-a decis ca respectivul caz să fie analizat de Comisia de Etică și așteptăm să vedem ce rezultate vom primi. De asemenea, Federația Română de Judo va face demersuri în justiție pentru stabilirea adevărului și întăresc din nou afirmația mea, astfel de cazuri trebuie analizate de instituțiile statului și de justiție. Este apoi o problemă internă a celor de la federația de judo cum vor gestiona mai departe acest caz, iar după ce Comisia de Etică și eventual justiția se vor pronunța, vom putea și noi să ne prezentăm poziția”, a declarat ministrul Bogdan Matei.