Ministerul Tineretului și Sportului

Tinerii și viitorul pieței muncii, discutate în cadrul Conferinței de Tineret a Uniunii Europene  de la București

Media

Tinerii și viitorul pieței muncii, discutate în cadrul Conferinței de Tineret a Uniunii Europene de la București

  Ministerul Tineretului și Sportului organizează, în marja evenimentelor dedicate  deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Conferința de Tineret a Uniunii Europene și Reuniunea Directorilor Generali de Tineret.

  Conferința de Tineret a Uniunii Europene, care va avea loc la Bilblioteca Națională a României, din București, în perioada 26- 28 martie 2019, este unul dintre cele mai mari evenimente din acest an și reunește reprezentanții tinerilor din Europa și din afara spațiului european. Evenimentul este urmat de Reuniunea Directorilor Generali de Tineret desfășurată în perioada 28-29 martie.

  Conferințele abordează problematica Tinerii și viitorul pieței muncii și urmăresc să îmbunătățească dialogul autorităților cu tinerii, așa cum este el recomandat în Strategia UE pentru tineret (2019-2027). Ocuparea forței de muncă este una dintre cele mai importante preocupări ale tinerilor, acesta fiind totodată și domeniul în care tinerii consideră că UE ar trebui să acționeze (Barometrul 455 privind Tineretul din UE (2018).  Prin urmare, Președinția română a Consiliului UE este de părere că este important ca tinerii să se implice în mod direct și să se identifice soluții pentru îmbunătățirea accesului la locuri de muncă decente.

 În acest context, conferințele își propun să fie o platformă de dezbatere prin care vor fi identificate modalități care să îmbunătățească politicile publice aferente pieței muncii, cu accent pe tineri.

  La evenimente vor fi prezenți aproximativ 250 de participanți, reprezentanți ai ministerelor și reprezentanți ai tinerilor din toate statele membre ale Uniunii Europene, țările din Parteneriatul Estic și din Balcanii de Vest, cât și reprezentanți ai instituțiilor europene și instituțiilor internaționale din domeniile tineret și piața muncii.

  La eveniment vor participa comisarul european pentru domeniile educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, ministrul tineretului și sportului, Constantin-Bogdan Matei, ministrul muncii și justiției sociale, Marius-Constantin Budăi, Victor Negrescu, consilier onorific al primului-ministru, Emilian Pavel, europarlamentar, Antje Rothemund, Șeful departamentului de tineret cadrul Consiliului Europei, Carina Autengruber, președintele Forumului European de Tineret, alături de alți reprezentanți ai instituțiilor europene și internaționale, reprezentanți guvernamentali europeni și delegați ai tinerilor din Europa.

Press release EUYC 26 28 march Ministry Youth Sports english version