Ministerul Tineretului și Sportului

Reuniunea Comisarilor Europeni

Noutăți

Reuniunea Comisarilor Europeni

  După ce joi seara a participat la ceremonia de lansare a Președinției României la Consiliul UE, alături de mai multe glorii ale sportului românesc, vineri dimineață, ministrul tineretului și sportului a fost prezent la Reuniunea Comisarilor Europeni, de la sediul Guvernului. Moderate de vicepremierul Grațiela Gavrilescu, discuțiile s-au axat pe tema Piața internă – creștere, competitivitate, inovare și digital.

  Ministrul Bogdan Matei a vorbit, în cuvântul său, și despre unul dintre obiectivele principale ale Preşedinţiei române, consolidarea unei Europe a valorilor comune. Bogdan Matei s-a revăzut și cu comisarul european Tibor Navracsics, stabilind cu acesta o viitoare întâlnire la Bruxelles.

  “Abordarea Preşedinţiei noastre pe subiectul Propunerii de Regulament a Parlamentului European și a Consiliului de instituire a programului „Corpul european de solidaritate” va fi una proactivă, de susţinere a oricăror evoluţii ce pot duce spre realizarea unui acord cu Parlamentul European.

  Totodată, ERASMUS+ reprezintă unul dintre cele mai de succes programe europene, un simbol al Uniunii Europene şi al valorilor noastre fundamentale, prin urmare trebuie să continue şi să evolueze în deplină armonie cu realităţile şi nevoile actuale ale societăţii europene. Considerăm importantă realizarea unei tranziţii eficiente şi fireşti la noul program şi suntem pe deplin pregătiţi pentru a demara discuţiile cu Parlamentul European, în vederea realizării unui progres substanțial în negocierile pe acest dosar”, a spus Bogdan Matei în cadrul reuniunii de la Palatul Victoria